PSV verslaat Vitesse in matige wedstrijd

18 maart 2017 om 22:39 • Aangepast 21 november 2020 om 02:43
PSV heeft zaterdag voor de achtste keer op rij een thuiswedstrijd in de eredivise gewonnen. Het elftal van trainer Phillip Cocu versloeg Vitesse met 1-0. De enige treffer kwam op naam van Siem de Jong.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Mariëlle Wijffelaars

De wedstrijd was weinig overtuigend, maar PSV deed zaterdag wat het moest doen.De Eindhovense landskampioen versloeg Vitesse en boekte zo de negende overwinning sinds de winterstop. De enige uitglijder was drie weken geleden tegen Feyenoord, dat nog vijf punten meer heeft dan PSV.

Bart Ramselaar moest voor het eerst sinds maanden genoegen nemen met een plek op de reservebank. Trainer Cocu heeft op het middenveld keuze genoeg. Naast Andrés Guardado en Davy Pröpper kregen Marco van Ginkel en Siem de Jong de voorkeur boven Ramselaar.

Geen sprankelende wedstrijd
Tijdens de eerste helft wist PSV niet te overtuigen. Het spel van de landskampioen was traag en slordig. Na rust ging het beter en kort na de pauze was het raak. Op aangeven van Andrés Guardado schoot Siem de Jong de bal achter keeper Eloy Room: 1-0. De voormalige speler van Ajax scoorde hiermee zijn vierde treffer in zijn laatste drie duels.

Het doelpunt vormde echter geen aanzet tot een sprankelende tweede helft. PSV was wel beter en kreeg via invaller Jürgen Locadia en Van Ginkel grote kansen op de 2-0. De Eindhovenaren moesten ook alert blijven op uitvallen van Vitesse. Doelpunten vielen er niet meer.

Kleinere afstand op ranglijst
De Eindhovense ploeg verkleinde dankzij de overwinning de achterstand op Feyenoord en Ajax. De Rotterdammers spelen zondag tegen SC Heerenveen, Ajax gaat op bezoek bij Excelsior.

PSV hervat de competitie op zaterdag 1 april met een uitwedstrijd tegen Sparta. De Rotterdammers waren de Eindhovenaren eerder dit seizoen in het bekertoernooi nog de baas.