Video

Keeper Lamprou behoedt Willem II voor nederlaag, gelijkspel in Groningen

18 maart 2017 om 21:25 • Aangepast 21 november 2020 om 02:43
nl
Willem II heeft zaterdag geen drie punten kunnen meenemen uit Groningen. Het matige duel met FC Groningen eindigde in 1-1. Een belangrijke rol was weggelegd voor keeper Kostas Lamprou. Hij behoedde Willem II meerdere keren voor een nederlaag.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars

FC Groningen was in de eerste helft de bovenliggende partij maar stuitte steeds op doelman Lamprou. De Griekse doelman van Willem II liet weer zien dat hij aan het beste seizoen van zijn carrière bezig is.

Wachten op privacy instellingen...

De meest spectaculaire redding van Lamprou was te zien na een kwartier. Eerst hield hij Jesper Drost van een treffer af en daarna voorkwam hij dat Juninho Bacuna in de rebound kon scoren. Willem II stelde in de eerste helft weinig tegenover de acties van FC Groningen. De ploeg kreeg geen serieuze mogelijkheden en werd niet gevaarlijk.

Twee doelpunten na rust
Meteen na rust sloeg FC Groningen toe. Ruben Jenssen schoot raak nadat een schot van Simon Tibbling werd geblokt. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong. Luttele minuten later maakte Obbi Oulare de gelijkmaker.

Beide ploegen probeerden daarna nog de winst te pakken, maar slaagden er niet in het beslissende doelpunt te maken.