Willem II verrast Vitesse in eigen huis, Tilburgers in slotfase naar 0-2 overwinning

11 februari 2017 om 23:51 • Aangepast 21 november 2020 om 03:39
Willem II heeft Vitesse in eigen huis op een verrassende 0-2 nederlaag getrakteerd. De thuisploeg was wel een groot gedeelte van de wedstrijd sterker dan Willem II, maar een doelpunt bleef uit. In de slotfase sloegen de Tilburgers met twee messcherpe counters wel toe. Dico Koppers schoof de bal in de 84e minuut in de verre hoek achter keeper Eloy Room. In blessuretijd scoorde ook Obbi Oulare nog: 0-2.
Profielfoto van Verschuren Corné
Verschuren Corné

De thuisclub drukte in het eerste gedeelte van de wedstrijd Willem II achteruit en kreeg ook een paar kansen. Een voorzet van Lewis Baker ging net voorbij aan Ricky van Wolfswinkel en Adnane Tighadouini schoot de bal even later tegen de lat. Daarnaast voorkwamen Willem II-verdedigers Jordens Peters en Darryl Lachman (na rust) op de doellijn dat de Arnhemmers op voorsprong zouden komen.

Druk opvoerenIn de tweede helft voerde de thuisclub de druk verder op en het leek een kwestie van tijd dat Vitesse de score ging openen. Baker zag de bal in de 51e minuut van de lijn worden gehaald. Doelman Kostas Lamprou redde Willem II twintig minuten later bij een inzet van dichtbij van Van Wolfswinkel. De bal wilde er niet in en de wanhoop nam in de slotfase bij Vitesse toe.

In de counter sloeg Willem II aan de andere kant wel toe. Dico Koppers kapte Guram Kashia uit en schoof de bal in de verre hoek achter keeper Eloy Room. De snelle aanvaller Obbi Oulare maakte in de laatste minuut van de blessuretijd het tweede doelpunt voor de Tilburgers.Willem II stijgt dankzij de derde uitzege van dit seizoen naar de gedeelde tiende plek met 25 punten.