Dit zijn de uitslagen van de Brabantse clubs in de Jupiler League

28 april 2017 om 21:45 • Aangepast 21 november 2020 om 01:42
In de voorlaatste speelronde in de Jupiler League stond er één volledig Brabants duel op het programma. NAC nam het in eigen huis op tegen FC Oss. Na een slechte eerste helft won de Bredase ploeg uiteindelijk met 4-1. Ook Jong PSV en RKC Waalwijk wonnen hun wedstrijd.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

NAC-FC Oss 4-1
Terug naar de eredivisie, dat is het doel van NAC. Een goede eindpositie in de reguliere competitie kan daarbij helpen. Weet de Bredase club bij de beste zeven van de Jupiler League te eindigen, hoeft het een ronde minder te spelen in de play-offs. Vrijdagavond moet een eerste stap richting de top zeven gezet worden, thuis tegen het al uitgespeelde FC Oss. Bij de bezoekers speelt de huidige topscorer van de Jupiler League: Tom Boere.

FC Oss komt binnen tien minuten spelen op voorsprong in het Rat Verlegh Stadion. Op aangeven van Justin Mathieu kan een vrijstaande Richard van der Venne de bal simpel in het doel van NAC-goalie Jorn Brondeel schuiven. Een paar minuten later is het Brondeel die een doelpunt van Istvan Bakx weet te voorkomen. Niet veel later krijgt Mathieu de kans om Oss op 0-2 te schieten, maar hij mist.

Na iets meer dan een uur spelen kopt Cyriel Dessers NAC naast FC Oss. De Belgische spits scoort vanuit een voorzet van Fabian Sporkslede. Niet veel later maakt Giovanni Korte de 2-1. De aanvaller scoort na een prachtige pass van Manu Garcia. Twee minuten na de tweede NAC-treffer is het weer raak. Mounir El Allouchi maakt er met een flinke knal 3-1 van. Korte maakt tien minuten voor tijd de 4-1.

Jong PSV-Telstar 1-0
Albert Gudmundssonen doelpunten voor Jong PSV, het is dit seizoen een mooie combinatie. De IJslander maakte vrijdagavond de enige treffer tijdens het duel met Telstar. Met zijn zestiende doelpunt van dit seizoen bracht hij de Eindhovenaren drie punten. Door de zege is Jong PSV een wedstrijd voor het einde van de competitie zeker van de vierde plaats. Nummer drie SC Cambuur is niet meer in te halen, terwijl FC Volendam met vier punten achterstand geen bedreiging meer is.

ZIE OOK: De PSV-talenten van morgen hebben op vrijdagavond nog veel moeite met Telstar (1-0)

Helmond Sport-Almere City 1-1
In eigen huis nam Helmond Sport het op tegen Almere City. Voor de thuisploeg staat er buiten een goed gevoel niets meer op het spel, de ploeg van trainer Roy Hendriksen is door een periodetitel al zeker van deelname aan de play-offs.

Tegenstander Almere City, nummer zeven de van de Jupiler League, kwam na een half uur spelen op voorsprong. Spits Rick ten Voorde schoot de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Lang leek het de enige treffer van de wedstrijd te zijn, maar in blessuretijd maakte Robert Braber de gelijkmaker.

SC Cambuur-FC Eindhoven 4-1
FC Eindhoven had voor de wedstrijd tegen SC Cambuur plaatsing voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie nog in eigen hand. Vier punten uit de laatste twee duels zou genoeg zijn geweest. Maar tegen SC Cambuur, ploeg in vorm, ging het mis.

In Leeuwarden kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. In de achtste minuut was FC Eindhoven-doelman Ruud Swinkels kansloos op een van richting veranderde inzet van Jergé Hoefdraad. Na twintig minuten spelen maakte Erik Bakker er vanuit een strafschop 2-0 van, kort voor rust tilde Sander van de Streek de stand naar 3-0.

Direct na rust deed FC Eindhoven iets terug. Invaller Rafael Uiterloo gaf met zijn eerste balcontact direct een niet te missen kans aan Mart Lieder, de aanvaller maakte de 3-1. Jagen op de aansluitingstreffer kwam er niet van, al snel maakte Stefano Lilypaly de 4-1. De vijfde treffer van de wedstrijd, zes minuten na rust, was ook de laatste van de wedstrijd.

RKC Waalwijk-Fortuna Sittard 3-0
Uit de laatste zes competitieduels pakte RKC maar twee punten, met als dieptepunt de 5-0 nederlaag tegen SC Cambuur een week geleden. Tegen Fortuna Sittard moest de ploeg van trainer Peter van den Berg zich herpakken. Met het oog op de play-offs was alleen winst goed genoeg. In de eerste helft lukte het nog niet, maar tien minuten na rust opende Johan Voskamp de score en zette de Waalwijkse ploeg een eerste stapje richting de play-offs.

Pieter Langedijk maakte er na ruim een uur spelen 2-0 van. De aanvaller werd in buitenspelpositie aangespeeld, maar mocht door van de scheidsrechter. Met een schot van afstand schoot hij via de binnenkant van de paal raak. Fred Benson maakte er na een solo nog 3-0 van.

ZIE OOK: Pak slaag voor FC Den Bosch, fans zingen: 'Schaam je kapot'