Machteloos Willem II verliest bij FC Utrecht

2 april 2017 om 00:53
Willem II heeft zaterdagavond met 2-0 redelijk kansloos verloren van FC Utrecht. De Tilburgers konden maar weinig inbrengen in de Galgenwaard. Het werd al vrij snel in eerste helft 1-0 voor de thuisploeg dankzij een doelpunt van Sébastian Haller. In blessuretijd maakte invaller Richairo Zivkovic de 2-0.
Profielfoto van Christel van der Meer
Christel van der Meer

FC Utrecht kwam furieus uit de startblokken. In hoog tempo werd Willem II met goed combinatiespel  onder druk gezet. Dat leverde al na 10 minuten het openingsdoelpunt op. Na een fraaie aanval schoot aller na een voorzet van Kevin Conboy de 1-0 achter doelman Kostas Lamprou. Kort daarna verzuimde Sofyan Amrabat de marge te verdubbelen en de wedstrijd al vroeg op slot te gooien.
Machteloos
Na dat prima begin nam FC Utrecht het te gemakkelijk op. De ploeg bezondigde zich vooral op het middenveld te veel aan frivool voetbal. Willem II kon daardoor wat beter in de wedstrijd komen. Veel kansen leverde dat niet op. De Tilburgers waren daarvoor in de eerste helft aanvallend te machteloos. Alleen Thom Haye was dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot net naast.

ZIE OOK: 'We hebben te weinig gecreëerd', nederlaag Willem II is volgens Peters en Falkenburg terecht

Ook na de rust was FC Utrecht zonder goed te spelen de bovenliggende partij. Willem II was en bleef aanvallend nauwelijks gevaarlijk. Mede omdat de defensie van FC Utrecht solide verdedigde. Doelman David Jensen behoefde daardoor nauwelijks in actie te komen. Ook FC Utrecht kreeg weinig  mogelijkheden om de bevrijdende 2-0 te scoren.

Ook het inbrengen van Nacer Barazite en Zivkovic leverde amper gevaarlijke momenten op. Totdat  uiteindelijk Zivkovic in blessuretijd toch nog scoorde.