PSV kan zich na moeizame zege op NEC focussen op duel met Feyenoord

18 februari 2017 om 20:54 • Aangepast 21 november 2020 om 03:26
PSV heeft zaterdagavond weer gedaan wat het moest doen om de titelhoop levend te houden. In eigen huis was het met 3-1 te sterk voor NEC.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Het begin was moeizaam, maar na twintig minuten spelen kwam PSV op 1-0 via Marco van Ginkel. De aanvallende middenvelder scoorde vanuit een strafschop. Steven Bergwijn, hij kreeg in de basisploeg de voorkeur boven Gaston Pereiro, werd in het strafschopgebied gevloerd door Bikel. Scheidsrechter Kamphuis kon niet anders dan een penalty geven. Van Ginkel schoot zonder enige twijfel raak: 1-0.
Na de openingstreffer was PSV dreigend en zocht het nadrukkelijk naar een tweede doelpunt. De tweede goal van de avond werd echter gemaakt door NEC-speler Ali Messaoud. Hij schoot een voorzet van links direct en hard achter PSV-goalie Jeroen Zoet: 1-1.
Nadat het PSV-publiek in de rust afscheid had genomen van de naar Engeland vertrokken Luciano Narsingh en Florian Jozefzoon ging het zitten voor een belangrijke tweede helft. Volgende week zondag staat het duel met Feyenoord op het programma, winst was dan ook noodzakelijk in aanloop naar dat duel.
Tweede keer voorsprongTien minuten na rust kwam PSV voor de tweede keer op voorsprong. Nadat Andrès Guardado een belangrijk duel wint, heeft de Eindhovense ploeg drie pogingen nodig om te scoren. Van Ginkel ziet zijn poging gekeerd worden. Bart Ramselaar overkomt hetzelfde, in tweede instantie is het wel raak voor de middenvelder: 2-1.
PSV zocht voorzichtig naar de bevrijdende 3-1, maar moest vooral ook oppassen dat NEC geen gelijkmaker wist te produceren. Dumic scoorde vlak voor tijd, zijn doelpunt werd echter terecht afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk is het Luuk de Jong die diep in de blessuretijd toch de derde PSV-treffer maakt, kort nadat Hector Moreno de lat wist te raken.

Steun voor Jorrit HendrixInvaller Jorrit Hendrix werd door de PSV-fans toegezongen bij het warmlopen en zijn invalbeurt, als steun rondom zijn ontevredenheid over het uitblijven van een basisplaats. Cocu liet kort voor de wedstrijd weten niet blij te zijn met de uitlatingen van de middenvelder.