Video

Jong PSV viert rentree Jürgen Locadia met zege op NAC

20 februari 2017 om 22:50 • Aangepast 21 november 2020 om 03:25
Jong PSV heeft maandagavond met 2-0 gewonnen van NAC. Albert Gudmundsson scoorde beide doelpunten in het duel dat voor PSV vooral in het teken stond van de rentree van Jürgen Locadia.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

Eind augustus raakte Locadia geblesseerd aan zijn lies tijdens de thuiswedstrijd van PSV tegen FC Groningen. Tijdens zijn revalidatie raakte hij weer geblesseerd, aan zijn knie. De aanvaller trainde al twee weken mee met de hoofdmacht van PSV, maandagavond maakte hij zijn eerste wedstrijd minuten. Locadia speelde een uur mee tijdens de wedstrijd van Jong PSV tegen NAC.

ZIE OOK: Jürgen Locadia maakt minuten bij Jong PSV: 'Hopelijk nu mee naar Feyenoord'
Ondanks de aanwezigheid van Locadia was NAC in de eerste helft de bovenliggende partij. Vooral spits Cyriel Dessers was gevaarlijk, maar vaak stond PSV-goalie Luuk Koopmans in de weg. Waar NAC niet tot scoren kwam, was Jong PSV met de eerste echte kans direct trefzeker na iets meer dan twintig minuten spelen. Locadia zag Jorn Brondeel nog reddend optreden bij zijn inzet, op het van richting veranderde schot van Albert Gudmundsson was de keeper van NAC kansloos: 0-1.
Na de nodige kansen voor beide ploegen in de eerste helft was er na de rust hetzelfde spelbeeld. Na dreiging van NAC was het PSV dat scoorde. Op aangeven van Oleksandr Zinchenko kwam Gudmundsson alleen voor Brondeel. Oog in oog met de Belgische goalie bleef hij kalm, met een fraai wippertje tilde hij de stand naar 2-0. Met nog een half uur op de klok was er voor NAC nog genoeg tijd om iets terug te doen, maar de ploeg van trainer Stijn Vreven bleek onmachtig. Het bleef 2-0.
Na de zege staat PSV vijfde in de Jupiler League, op dertien punten achterstand van koploper VVV-Venlo. NAC heeft vijf punten minder dan Jong PSV, daarmee bezet het de achtste plaats.

'Jezelf belonen is ook een kwaliteit'Cyriel Dessers kreeg namens NAC veel kansen om te scoren. De Belgische spits, topscorer van de club uit Breda, wist het net echter niet te vinden. Doelman Luuk Koopmans stond vaak in de weg als Dessers het doel onder vuur nam. Hoe het kan dat het iedere keer net niet is? "Als we dat wisten, dan stonden we nu wel bovenaan", was zijn eerste reactie. Aan het aantal kansen heeft het niet gelegen. "Maar je moet jezelf belonen. En jezelf belonen is ook een kwaliteit."
Koopmans stond op een andere manier voor de camera. De doelman hield zijn doel schoon en boekte met Jong PSV de vierde zege op rij. "Ja, het gaat lekker." Vrijdag wacht weer een Brabants onderonsje, dan is RKC Waalwijk de tegenstander. "Dan gaan we voor de vijfde overwinning op rij."
Vreven ziet progressieNAC-trainer Stijn Vreven baalde flink na de 2-0 nederlaag, vooral omdat zijn ploeg over de gehele wedstrijd gezien meer kansen had gehad dan tegenstander Jong PSV. "De kansenverhouding was 10-4 in ons voordeel, dan is het heel zuur dat je hier met een 2-0 nederlaag staat. Ik vind dat mijn ploeg er alles aan gedaan heeft om te winnen. We hebben kansen genoeg gehad om goals te maken. En we hebben weinig kansen weggegeven, alleen die kansen heeft de tegenstander wel gemaakt."
Commerciële ToeterjanJong PSV werd de hele wedstrijd weer gesteund door Toeterjan, zoals altijd. Naast steun voor zijn ploeg had hij nu ook een commercieel belang, zijn eigen oordopjes waren te koop. “De opbrengst gaat naar mij.”