Jeroen Zoet moet twee tegentreffers slikken, Oranje onderuit tegen Italië

29 maart 2017 om 00:37 • Aangepast 21 november 2020 om 02:27
nl
Met Jeroen Zoet op doel heeft Oranje dinsdagavond een oefenwedstrijd van Italië verloren. Het werd 2-1 in Amsterdam.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

De goalie van PSV kreeg dus opnieuw de voorkeur tussen de palen. Luuk de Jong, de andere PSV'er in de selectie van Oranje, bleef de hele wedstrijd op de bank. De zieke Vincent Janssen zat wederom niet bij de selectie.

Wachten op privacy instellingen...

Nederland-Italië was vanaf het begin een leuke, open wedstrijd. Oranje kwam op voorsprong via Alessio Romagnoli (eigen goal). De 1-1 liet niet lang op zich wachten en werd gemaakt door Éder. Zoet was kansloos op het schot van afstand. De PSV-keeper moest na een half uur een tweede Italiaanse goal toestaan. Hij wist in eerste instantie een tegentreffer te voorkomen, maar was kansloos op de rebound van Leonardo Bonucci.

In het eerste kwartier na rust had Zoet nauwelijks iets te doen. Oranje probeerde een gelijkmaker te forceren en Italië beperkte zich tot verdedigen. De PSV'er liet zich in de laatste twintig minuten nog tweemaal goed zien. Hij voorkwam daarmee een grotere nederlaag. Want verliezen deed Oranje, net als zaterdag tegen Bulgarije dus opnieuw.

Publiek
De wedstrijd in Amsterdam werd bezocht door vrijwilligers van diverse Brabantse clubs.