Brabantse uitslagen oefenduels: winst Willem II en NAC Breda, verlies FC Den Bosch

16 juli 2016 om 23:12 • Aangepast 21 november 2020 om 08:53
Veel Brabantse voetbalclubs oefenden zaterdag in Nederland. Willem II won met maar liefst 8-1 van De Graafschap, NAC Breda won op haar beurt met 3-0 van stadsgenoot Baronie. FC Den Bosch ging met 5-0 onderuit in Leeuwarden. RKC Waalwijk won eenvoudig met 3-0 van het Helders Elftal.
Profielfoto van van Doorn Bert
van Doorn Bert

Willem II - De Graafschap: 8-1Met 8-1 won Willem II zaterdagavond van De Graafschap. Bij rust was het al 5-0. De Spaanse spits Fran Sol scoorde drie keer, Erik Falkenburg wist twee keer het net te vinden. De andere Tilburgse doelpunten werden gemaakt door Bruno Andrade, Andreas Calcan en Thom Haye. Aron de Koning deed wat terug voor De Graafschap.
Baronie – NAC Breda: 0-3NAC Breda was met 3-0 te sterk voor Baronie. Vlak voor rust maakte Jeff Stans de 0-1. Na rust waren het Oluwatosin Adarabioyo en Cyriel Dessers die de voorsprong wisten uit te bouwen.
ZIE OOK: PSV wint oefenduel van FC Sion: officieus debuut Daniel Schwaab
SC Cambuur – FC Den Bosch: 5-0FC Den Bosch ging zaterdagmiddag met 5-0 onderuit tegen SC Cambuur. Bij rust stonden de Friezen al met 4-0 voor door doelpunten van Van de Streek, Barto, Bosz en Monteiro. Masek zorgde voor de 5-0 eindstand.

Helders Elftal – RKC Waalwijk: 0-3RKC Waalwijk was zaterdagavond met 3-0 te sterk voor het Helders Elftal. Fred Benson wist twee keer te scoren, Mark Sifneos wist één keer het net te laten bollen.