Oefenduels Brabantse clubs: RKC, NAC en FC Den Bosch winnen

13 juli 2016 om 19:53 • Aangepast 21 november 2020 om 08:57
RKC Waalwijk heeft woensdagmiddag de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht met 1-0 gewonnen. Mark Sifneos maakte het enige doelpunt van de wedstrijd, die zonder publiek moest worden afgewerkt.
Profielfoto van Maarten Nuyts
Maarten Nuyts

Het oefenduel zou eerst in het stadion van RKC Waalwijk worden gespeeld, maar de politie zag dat niet zitten. Daarop werd besloten uit te wijken naar het stadion van FC Dordrecht, maar ook daar moest de wedstrijd woensdag achter gesloten deuren worden gespeeld.
Door de overwinning op FC Dordrecht blijft RKC Waalwijk ongeslagen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.
NAC Breda - KV Mechelen (2-0)KV Mechelen was voor NAC de eerste echte test in de oefencampagne. Beide ploegen stonden in Sint Willebrord tegenover elkaar.
Olivier Rommens zette de Bredanaars op voorsprong in de 38e minuut. Op slag van rust kreeg NAC een penalty, maar de inzet van spits Dessers werd gepakt door de Belgische doelman. In de tweede helft benutte Verbeek het buitenkansje wel.

JVC Cuijk - FC Den Bosch (1-2)De Bosschenaren namen via Biemans en Vossebelt de leiding. JVC kreeg een penalty en kwam zo terug in de wedstrijd. Op een rode kaart voor Havar van FC Den Bosch na, gebeurde er in de tweede helft niets meer.

PSV speelde woensdagavond tegen Saint-Étienne. De ploeg van Phillip Cocu won met 2-1.