FC Eindhoven verrast PSV en wint Lichtstadderby

26 juli 2016 om 22:59 • Aangepast 21 november 2020 om 08:40
FC Eindhoven heeft dinsdagavond de Lichtstadderby gewonnen. PSV werd in het Philips Stadion met 0-1 verslagen door een doelpunt van Lieder. Voor PSV was het een avond waar het allemaal net niet lukte. De ploeg van Phillip Cocu kreeg genoeg kansen, maar het vizier stond niet op scherp.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

Bij PSV begon de Duitse aanwinst Schwaab in de basis omdat Moreno met een blessure kampt. Jongeling Lundqvist stond ook aan de aftrap. FC Eindhoven trad onder meer aan met de aangetrokken routinier Sprockel.
De eerste echte kans van de wedstrijd was na een klein kwartier spelen voor PSV. Narsingh brak door aan de rechterkant van het veld, maar zijn schot belandde in het zijnet. Vijf minuten later probeerde Locadia het in de korte hoek, maar doelman Swinkels keerde zijn inzet.
De grootste kans voor rust was voor spits De Jong. Hij schoot voor open doel naast nadat Narsingh de bal breed legde.

Elf wisselsNa de thee verschenen elf nieuwe PSV'ers op het veld, terwijl FC Eindhoven ongewijzigd uit het kleedlokaal kwam.

Jozefzoon was een van de verse krachten en hij was tien minuten na rust dichtbij de openingstreffer. Opnieuw lag Swinkels namens FC Eindhoven in de weg. Na een prachtige voetbeweging van Pröpper kreeg ook Vloet een grote kans op de 1-0, maar de middenvelder faalde in de afwerking.
OpeningstrefferFC Eindhoven wist vervolgens wél te scoren. Pasveer bracht redding op een schot van De Silva, maar de rebound was een prooi voor spits Lieder. De ploeg bleef daarna redelijk eenvoudig overeind tegen 'het grote broertje', al had Jozefzoon na een mooie pass van Hendrix de gelijkmaker moeten maken.
Vlak voor tijd werd een treffer van Vloet afgekeurd wegens buitenspel.
PSV FANdagVoorafgaand aan de Lichtstadderby werd de PSV-selectie, inclusief de nieuwelingen, voorgesteld aan het publiek. De wedstrijd was de afsluiter van een drukbezochte PSV FANdag.