NAC wint wedstrijd op open dag, gelijkspel Willem II en Jong PSV verslaat beloften Leeds United

23 juli 2016 om 22:10 • Aangepast 21 november 2020 om 08:44
Verschillende Brabantse profclubs speelden zaterdag oefenwedstrijden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Jong PSV en NAC Breda wonnen, Willem II en FC Eindhoven speelden allebei gelijk en Helmond Sport en FC Den Bosch gingen onderuit. Een overzicht.
Profielfoto van Bart ElzendoornProfielfoto van Bert van Doorn
Bart Elzendoorn & Bert van Doorn

Leeds United (onder 21) - Jong PSV:1-4Jong PSV speelde in Engeland tegen de beloften van Leeds United. De Eindhovenaren wonnen met 1-4 door doelpunten van Rommens, Gudmundsson, Gakpo en Piroe.
ZIE OOK: PSV speelt gelijk tegen Royal Excel Mouscron in besloten oefenduel
NAC Breda - Halsteren: 2-0NAC Breda speelde op de open dag tegen de amateurs van Halsteren. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen zegevierde met 2-0 door treffers van Dessers en Korte.

Helmond Sport - Excelsior: 1-2In eigen huis ging Helmond Sport zaterdagmiddag met 1-2 onderuit. Nigel Hasselbaink zette de Rotterdammers op voorsprong. Robert Braber maakte vijf minuten voor rust gelijk. Vlak voor het eindsignaal was het Fredy Ribeiro die er 1-2 van maakte.

Willem II – AA Gent: 1-1De Tilburgers speelden zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen AA Gent. Thomas Matton zette de Belgen vlak voor rust op 0-1. Erik Falkenburg wist er vijf minuten na rust 1-1 van te maken.

RKC Waalwijk – FC Den Bosch: 1-0Het Brabantse onderonsje tussen RKC Waalwijk en FC Den Bosch werd met 1-0 gewonnen door de thuisploeg. Pieter Langedijk scoorde vlak voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.
ZIE OOK: RKC Waalwijk en FC Den Bosch beloven beterschap voor het komende seizoen

Lierse SK – FC Eindhoven: 2-2Toch nog een gelijkspel voor FC Eindhoven in België. In de eerste helft had Lierse SK de overhand door een doelpunt van Barakat en een onfortuinlijk eigen doelpunt van Thomas Horsten. Na rust was het invaller Jonathan Rowel die twee keer wist te scoren voor de Eindhovenaren.