Video

PSV pakt drie punten na zege bij Excelsior en breekt eredivisierecord

25 september 2016 om 00:40
PSV heeft zaterdagavond met gemak gewonnen op bezoek bij Excelsior in Rotterdam. De Eindhovenaren waren met 1-3 te sterk voor de thuisploeg. PSV komt nu op gelijke hoogte met Ajax en loopt twee punten achter op koploper Feyenoord, dat weliswaar een wedstrijd minder heeft gespeeld. De ploeg verbrak tevens een oud eredivisierecord.
Profielfoto van Paul Post
Paul Post

De wedstrijd begon met spreekkoren van PSV-fans richting scheidsrechter Makkelie. De wedstrijd werd kort stilgelegd. In de eerste helft was het Luciano Narsingh die PSV op een voorsprong bracht. Maar amper vijf minuten later krijgt Excelsior een penalty wegens een overtreding van Willems op Vermeulen. Luigi Bruins benut de strafschop en tikt de gelijkmaker binnen.
Kort voor rust brengt Luuk de Jong PSV opnieuw op voorsprong. Vanuit een vrije trap tikt hij de bal met het hoofd in het net. In de slotfase brengt Hicham Faik van Excelsior vervolgens de eindstand op 1-3 als hij een schot van Davy Pröpper een laatste zetje geeft richting zijn eigen doel.
Dertiende zege op rijPSV brak met de wedstrijd tegen Excelsior een eigen record: de overwinning van zaterdagavond is de dertiende uitzege op rij. Dat gebeurde niet eerder zo vaak achter elkaar. Het laatste eredivisierecord stamt uit 1988.
Woensdag spelen de Eindhovenaren uit tegen het Russische FK Rostov in de strijd om de Champions League.