FC Oss doet aardig mee tegen Feyenoord, maar stunt blijft uit

23 september 2016 om 00:31 • Aangepast 21 november 2020 om 07:29
FC Oss heeft donderdagavond niet voor een stunt kunnen zorgen in de eerste ronde van het toernooi om de KNVB-beker. De Ossenaren verloren met 4-1 van Feyenoord. Toch kwam de nummer vijftien van de Jupiler League goed voor de dag.
Profielfoto van van Erp Joost
van Erp Joost

De Ossenaren speelden de wedstrijd zonder de eigen aanhang. Er was gedoe met twee supportersbussen, waardoor het uitvak negentig minuten lang leeg bleef.

De eerste kans was voor Feyenoord. Bilal Basaçikoglu kopte in de tweede minuut op de lat. Toch liet FC Oss zich niet van de wijs brengen. Een minuut later schoof spits Tom Boere de 0-1 binnen. Een droomstart voor de formatie van trainer François Gesthuizen.

Lang konden de Ossenaren niet van de voorsprong genieten. Steven Berghuis maakte gelijk in de dertiende minuut. De spits passeerde doelman Ronald Koeman junior, inderdaad de zoon van, in de korte hoek.
Feyenoord domineerde in het eerste half uur, toch wist Oss er af en toe goed uit te komen. Er waren kansen voor Boere, Dominique Kivuvu en Dennis Janssen. Maar tot scoren kwamen de mannen van Gesthuizen niet. De rust werd bij een stand van 1-1 bereikt en dat was ook een juiste afspiegeling van het spelbeeld.

Enorme kans BoereOok na rust wist Feyenoord niet te imponeren. FC Oss hield vrij eenvoudig stand. Tot grote kansen kwamen de ploegen in het eerste kwartier niet. Boere had Oss in de 67ste minuut op 1-2 moeten zetten, maar de aanvaller schoot in zeer kansrijke positie over.
Waar Oss niet scoorde, lukte het de Rotterdammers een paar minuten later wel. Kramer tekende voor de 2-1, nadat zijn inzet van richting werd veranderd. De voorsprong was eigenlijk tegen de verhoudingen in.

Daarna nam Feyenoord het initiatief. Basaçikoglu kopte tegen de lat en Oss leek het langzaam op te geven. De Rotterdammers bleven aanzetten en de 3-1 volgde dan ook snel. Basaçikoglu was nu wel doeltreffend. Feyenoord speelde de wedstrijd vervolgens geroutineerd uit. Vlak voor tijd werd het via Nicolai Jørgensen 4-1. Dat was de eindstand.