Video

Jong PSV wint eerste periodetitel na gelijkspel bij RKC

30 september 2016 om 23:59 • Aangepast 21 november 2020 om 07:15
Jong PSV heeft vrijdagavond de eerste periodetitel in de Jupiler League gepakt. Een gelijkspel bij RKC Waalwijk (1-1) was voor de beloften van PSV voldoende om zich te verzekeren van de Bronzen Stier, die als prijs bij de titel hoort.
Profielfoto van Paul Post
Paul Post

Omdat is bepaald dat beloftenteams niet kunnen promoveren naar de eredivisie, gaat het eerste ticket voor de play-offs naar VVV-Venlo, dat optimaal profiteerde van de ontluisterende nederlaag van NAC bij FC Volendam (2-1).

De 50 meegereisde Jong PSV-supporters zagen de Eindhovenaren aanvallend beginnen. De lat en RKC-keeper Tamati Williams voorkwamen echter een snel doelpunt voor het beloftenteam. Halverwege de eerste helft begon RKC wat meer druk zetten en werd de wedstrijd wat evenwichtiger.

Goal van LammersNa 55 minuten leek RKC de score te openen. Na een vileine counter tikte Moussa Sanoh de bal in het doel, maar wel enkele centimeters in buitenspelpositie. Tien minuten later was het wel raak. Aan de andere kant. Een beetje tegen de verhouding in schoot Sam Lammers de bal snoeihard in het dak van het RKC-doel. Het was alweer de negende treffer van de topscorer van de Jupiler League.
RKC ging daarna vol op jacht naar de gelijkmaker en die viel drie minuten voor tijd alsnog. Pieter Langedijk schoot een strafschop binnen. Die tegentreffer was voor Jong PSV niet zo erg. De periode zou ook bij een gelijkspel worden behaald.

Geen toevalstrefferDat Jong PSV periodewinnaar werd is overigens geen toevalstreffer door een gunstig wedstrijdprogramma. Met uitwedstrijden tegen onder meer NAC, Cambuur en VVV had Jong PSV zeker niet het makkelijkste programma. Alle thuiswedstrijden werden gewonnen en alleen in Leeuwarden, Breda en nu dus in Waalwijk werd gelijkgespeeld. Ook werd er, met uitzondering van Siem de Jong die wedstrijdritme moest opdoen, nauwelijks van eerste elftal spelers gebruik gemaakt.