23 augustus 2016 om 00:14 • Aangepast 21 november 2020 om 08:08
Het was een volle speeldag in de Jupiler League maandagavond, met wisselend succes voor de Brabantse clubs. Jong PSV mag zich medekoploper noemen na de zege op VVV-Venlo. FC Den Bosch verloor en kreeg opnieuw veel tegendoelpunten te verwerken. Een overzicht van de resultaten.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Elzendoorn Bart

FC Dordrecht - NAC (1-2)NAC kwam in de 25e minuut op voorsprong door een treffer van Dessers. Na het openingsdoelpunt kreeg de ploeg een tegenvaller te verwerken. Keeper Brondeel verliet geblesseerd het veld nadat hij een trap in zijn gezicht kreeg. Noppert verving hem.

Van Haaren bracht FC Dordrect weer naast NAC, maar basisdebutant Demon zette de stand kort daarna om in Bredaas voordeel.
MVV - FC Oss (3-0)FC Oss kwam na een klein kwartier spelen op achterstand. Verheijdt was trefzeker namens de ploeg uit Maastricht. Tot de 70e minuut mocht FC Oss hopen op een goed resultaat, maar na doelpunten van Gijzen en Croux was het gedaan.
FC Den Bosch - FC Volendam (2-5)Na een vroege achterstand - Meulens scoorde na drie minuten al voor FC Volendam - kwam FC Den Bosch in de 26e minuut op gelijke hoogte via Heymans. Vijf minuten voor rust schoot Meulens de Volendammers echter opnieuw op voorsprong.
Van Velzen scoorde in de 55e minuut het derde doelpunt voor FC Volendam. Regales schoot in de 63e minuut een strafschop binnen namens FC Den Bosch, maar FC Volendam bracht de marge een minuut later weer op twee doelpunten. Het slotakkoord was voor Tuyp.

VVV-Venlo - Jong PSV (1-2)Het goed aan de competitie begonnen Jong PSV kwam na 33 minuten op achterstand. Leemans, die overkwam van PSV, schoot van afstand raak voor VVV. Op slag van rust liet spits Lammers van Jong PSV zich weer zien. Hij scoorde opnieuw.
Na de rust kwam Jong PSV goed weg toen Seuntjes een strafschop miste. Leemans kreeg vervolgens zijn tweede gele kaart en dus moest VVV met tien man verder. De beloftenploeg van PSV ging uiteindelijk met de winst aan de haal. De Wijs knalde een vrije trap via de onderkant van de lat binnen.
FC Eindhoven - Achilles'29 (2-1)FC Eindhoven kreeg hulp van de tegenstander om op voorsprong te komen. Boelens gleed de bal achter zijn eigen doelman. Lieder verdubbelde de score na 65 minuten. Hendriks van Achilles'29 zorgde vanaf elf meter voor de eretreffer.

Telstar - Helmond Sport (4-2)Helmond Sport kende een weinig succesvolle avond in Velsen. Telstar stond na 45 minuten al op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Van Berkel, Zamouri en Serrarens. In het tweede bedrijf benutte Thomassen twee strafschoppen voor Helmond Sport. Ajnane bracht in de 87e minuut aan alle onzekerheid voor Telstar een einde.
Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk (1-3)Spits Voskamp was belangrijk voor de Waalwijkers. Hij vond na 19 minuten voor het eerst het net, drie minuten na de rust was hij opnieuw trefzeker. Barazite bracht de spanning even terug, maar Sanoh stelde de zege voor RKC veilig.