Helmond Sport start seizoen met gelijkspel tegen MVV: 'Maar we speelden echt slecht'

6 augustus 2016 om 00:05
Helmond Sport heeft de eerste wedstrijd in de nieuwe jaargang van de Jupiler League met 2-2 gelijkgespeeld tegen MVV.
Profielfoto van Beenen Bram
Beenen Bram

Met een nieuwe trainer en een nieuwe selectie begon Helmond Sport tegen MVV aan de Jupiler League. Uiteraard kregen Marc Höcher en Robert Braber een plekje in het team dat door Roy Hendriksen voor de eerste keer de wei werd ingestuurd.
De twee routiniers, beiden eerder al actief voor Helmond Sport, zijn als vedettes teruggekeerd in Helmond, waar gehoopt wordt dat de verder jonge selectie zich aan het duo kan optrekken.
Matig Helmond SportDe twee routiniers konden in de eerste wedstrijd echter geen stempel drukken. Via een penalty van Steven Edwards kwam Helmond Sport wel al na tien minuten op voorsprong. In de verder matte eerste helft kon Helmond Sport geen vuist maken en het was dan ook niet onverdiend dat Nick Kuijpers al na een minuut in de tweede helft de gelijkmaker tegen de touwen werkte.
Helmond Sport kwam daarna wat beter in het spel, al was het allemaal nog onder de maat. Het beetje volk op de tribune, waarschijnlijk verblijft het grootste gedeelte van de Helmondse aanhang nog op de camping, werd daarbij niet bijzonder verwend. Het zei genoeg dat doelman Ferhat Kaya met een paar fraaie reddingen de meest opvallende nieuwkomer aan Helmondse zijde was.
Spectaculair eindeDe zomeravond kabbelde langzaam naar het eind en net op het moment dat het op 1-1 leek te blijven steken, sloeg Helmond Sport tegen de verhouding toch weer toe. Spits Jordy Thomassen, die de hele wedstrijd over het veld sleurde, kopte in de slotminuten de 2-1 tegen de touwen.
Iedereen dacht dat de overwinning binnen was, maar in werkelijk de allerlaatste seconde kopte Güvenc toch weer de gelijkmaker binnen. Daarmee ging het publiek alsnog teleurgesteld naar huis, al mocht Helmond Sport niet klagen over de einduitslag.
Reacties Braber en Hendriksen"We kunnen veel beter. We speelden ook veel beter in de voorbereiding", mopperde Robert Braber na afloop. "MVV was inderdaad heer en meester", concludeerde de debuterende trainer Roy Hendriksen.
Ondanks dat de zege in de slotseconde uit handen werd gegeven, overheerste bij beiden het realisme. "Dit was een hele slechte wedstrijd. Als we daar een punt aan overhouden, mogen we blij zijn", aldus Robert Braber.