PSV blameert zich in de beker tegen Sparta Rotterdam

26 oktober 2016 om 00:35 • Aangepast 21 november 2020 om 06:38
Een inspiratieloos PSV heeft in de tweede ronde van de KNVB Beker met 3-1 verloren van Sparta. In de veertiende minuut maakte Bart Vriends het eerste doelpunt van de wedstrijd namens de thuisploeg. Bart Ramselaar scoorde net na de thee de gelijkmaker. Niet lang daarna was het Zakaria El Azzouzi die de thuisploeg weer op voorsprong bracht. In de 70ste minuut maakte Loris Borgno er 3-1 van na een blunder van PSV-doelman Pasveer.
Profielfoto van Beenen Bram
Beenen Bram

PSV startte met grotendeels hetzelfde team als afgelopen zaterdag aan de wedstrijd. Alleen Jetro Willems en Steven Bergwijn waren nieuw in de basiself van Phillip Cocu.
Eerste kansHet initiatief was aan het begin van de eerste helft meteen voor PSV. Sparta liet PSV komen en speelde op de counter. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de Eindhovenaren. In de elfde minuut kopte Luciano Narsingh op aangeven van Guardado over het Sparta-doel.

Toch was het Sparta dat op voorsprong kwam in de veertiende minuut. Bart Vriends ramde de bal in het doel uit een corner. Even daarvoor was Loris Brogno al dichtbij de openingstreffer, maar die werd nog knap tegengehouden door PSV-doelman Pasveer.
PSV in de achtervolgingNadat ze van de eerste schrik waren bekomen, probeerde PSV de druk op Sparta weer wat op te voeren. Ondanks kansen voor Steven Bergwijn en Luuk de Jong lukte het niet om op gelijke hoogte te komen. Tot overmaat van ramp moest Luciano Narsingh na pakweg een half uur het veld verlaten met hamstringproblemen. Pereiro verving hem.

Kort na de wissel was PSV-middenvelder Davy Pröpper dichtbij de 1-1. Zijn afstandsschot spatte echter op de lat uiteen.
Tweede helftNet na de thee probeerde PSV orde op zaken te stellen. Zes minuten in de tweede helft was het Bart Ramselaar die na een mooie combinatie met Pröpper en Guardado de bal kiezelhard het Sparta-doel inramde. Lang mocht de vreugde echter niet duren voor PSV, want kort daarna was het Zakaria El Azzouzi die Sparta weer op voorsprong bracht.

Net nadat PSV het slotoffensief in had gezet voor de gelijkmaker met de inbreng van spits Sam Lammers was het Sparta dat de 3-1 te maakte. Loris Brogno kon makkelijk binnen tikken na een blunder van Remko Pasveer. De PSV-doelman speelde verkeerd in op Isimat-Mirin. In plaats van de verdediger van PSV werd de bal in de voeten gespeeld bij Spartaan Stijn Spierings, die Brogno uiteindelijk de genadeklap liet uitdelen aan PSV.