Ook RKC Waalwijk en vv UNA vliegen uit de beker; FC Eindhoven 'last team standing'

26 oktober 2016 om 22:14 • Aangepast 21 november 2020 om 06:35
RKC Waalwijk en vv UNA hebben de Brabantse eer niet hoog weten te houden in de tweede ronde van de KNVB Beker. RKC Waalwijk verloor met 4-1 uit bij Vitesse. De amateurs van vv UNA uit Veldhoven delfden het onderspit tegen eredivisionist Heracles Almelo. In Almelo werd het 5-0 voor de thuisclub.
Profielfoto van Beenen Bram
Beenen Bram

UNA kwam al vroeg in de eerste helft op achterstand. In de derde minuut was het Samuel Armenteiros die de thuisploeg op voorsprong bracht. UNA kon daar weinig tegenover zetten. Na rust gooide Heracles het tempo omhoog en liep het simpel uit naar 5-0 dankzij doelpunten van Armenteiros, Brandley Kuwas, Joey Pelupessy en Brahim Darri.

RKC WaalwijkRKC Waalwijk kwam in de eerste helft op achterstand tegen Vitesse door een doelpunt van de  Chinese debutant Zhang Yuning. In de tweede helft bracht Pieter Langendijk RKC langszij, maar Vitesse kwam snel daarna alweer op voorsprong dankzij een benutte penalty van Lewis Baker. Marvelous Nakamba en Nathan bepaalden de eindstand op 4-1.
FC EindhovenDoor de uitschakeling van RKC Waalwijk, vv UNA en eerder op de avond Kozakken Boys is FC Eindhoven de enige Brabantse club die nog een kans maakt om de derde ronde van de KNVB te bereiken. De ploeg van Ricardo Moniz speelt morgen thuis tegen sc Heerenveen.