Kozakken Boys kinderlijk eenvoudig afgetroefd door jeugdig Ajax

26 oktober 2016 om 20:32 • Aangepast 21 november 2020 om 06:35
De bekerdroom van Kozakken Boys is voorbij. De tweede divisionist werd woensdagavond in de tweede ronde van de KNVB beker kinderlijk eenvoudig verslagen door een B-elftal van Ajax. Eindstand 1-6.
Profielfoto van Beenen Bram
Beenen Bram

Weken leefde de club er naartoe: de bekerwedstrijd tegen het grote Ajax. Ruim 6000 fans van Kozakken Boys waren naar sportpark De Zwaaier gekomen. Ze zagen een onmachtig Kozakken Boys dat Ajax 25 minuten van de openingstreffer af wist te houden, maar daarna de ene na de andere treffer om de oren kreeg.

Enorm klassenverschilGeen enkele speler van Ajax, die woensdag uitkwam tegen Kozakken Boys, speelde afgelopen weekend mee in de klassieker tegen Feyenoord. De meesten van hen werken hun wedstrijdjes doorgaans af met Jong Ajax. Toch was het klassenverschil groot.
De Colombiaan Mateo Cassierra opende in de 25ste  minuut de score voor de Amsterdammers en vanaf dat moment begon de Ajax-machine volop te draaien. Nog voor de rust liep de ploeg van Peter Bosz uit naar 0-4, dankzij doelpunten van Anwar El Ghazi, weer Cassierra en Vaclav Cerny. Kozakken Boys kon daar niets tegenover zetten.

EretrefferNa rust nam Ajax wat gas terug al werd er nog wel snel gescoord door invaller en debutant Pelle Clement. Het gaf Peter Bosz de kans om nog een paar jonge spelers een kans te geven in Ajax 1. Pas aan het einde van de wedstrijd kon Kozakken Boys iets terug doen. Raily Ignacio maakte in de 84ste minuut de eretreffer. Daarna was het Clement die met zijn tweede van de avond de eindstand op 1-6 bepaalde.