NAC Breda doet goede zaken, Jong PSV blijft koploper: overzicht Jupiler League

22 oktober 2016 om 12:10
nl
NAC Breda deed vrijdagavond goede zaken in de Jupiler League door Fortuna Sittard met 3-1 te verslaan. Jong PSV blijft koploper na 4-1 winst tegen FC Eindhoven.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Op eigen veld wonnen de jonkies van PSV de stadsderby tegen FC Eindhoven met 4-1.
FC Eindhoven kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Fries de Schilder, maar daarna was het Jong PSV wat de klok sloeg. Op slag van rust was het Suently Alberto die de gelijkmaker binnen schoot. Na de thee mochten ook nog Kenneth Paal, Florian Jozefzoon en Pablo Rosario uithalen.
Door de overwinning op FC Eindhoven staat Jong PSV nog altijd bovenaan in de Jupiler League. MVV, dat vrijdagavond met 2-0 won van Jong Utrecht, volgt op één punt.
NAC Breda Ook NAC Breda deed vrijdag goede zaken. In eigen huis werd Fortuna Sittard met 3-1 verslagen. In de eerste helft scoorden Cyriel Dessers en Giovanni Korte. Aan het einde van de wedstrijd deed Fortuna nog wel  iets terug, maar Brandon Barker drukte de Limburgse hoop meteen de kop in door in de laatste minuut de 3-1 te maken.
Helmond SportIn Doetinchem won Helmond Sport met 4-2 van De Graafschap . Jordy Thomassen scoorde in de eerste helft een hattrick. Het andere doelpunt aan Helmondse kant werd gemaakt door Giovanni Hiwat.
RKC WaalwijkRKC Waalwijk ontving Achilles '29. De Waalwijkers hadden weinig moeite met de nummer laatst van de Jupiler League. Serginho Greene en Johan Voskamp maakte in de eerst helft al de enige doelpunten van de wedstrijd. Eindstand 2-0.
FC OssDe nummer voorlaatst, FC Oss,  moest in het hoge noorden op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. De busreis terug zal lang zijn geweest voor de Ossenaren want ze verloren met 4-2. Toch leek het er even op dat ze een punt mee naar huis zouden nemen, dankzij twee doelpunten van Tom Boere. Toch was het de thuisploeg die uiteindelijk aan het langste eind trok.
FC Den BoschFC Den Bosch verloor in en tegen Venlo met 3-1. Het Bossche doelpunt werd gemaakt door Jort van der Sanden. Namens VVV scoorden Fernandes, Opoku en Leemans.