Jong PSV wint 'Lichtstad-derby light' van FC Eindhoven: 4-1

21 oktober 2016 om 23:57
nl
Jong PSV-FC Eindhoven was op het kunstgras van De Herdgang een aantrekkelijke wedstrijd, waarbij het talenten-team van PSV aan het langste eind trok. Na 90 minuten stond er een 4-1 stand op het scorebord.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

FC Eindhoven kwam wel goed uit de startblokken. Al na 6 minuten kwam de ploeg op voorsprong door een hard ingeschoten goal van Fries Deschilder.
Daarna was het een gelijkopgaande eerste helft, waarin Suently Alberto vlak voor rust de gelijkmaker scoorde. De verdediger van Jong PSV slalomde door de FC Eindhoven-verdediging voordat hij keeper Swinkels wist te passeren.
Na rust kwam Jong PSV snel op een 2-1 voorsprong door een mooi doelpunt van Kenneth Paal.
In de 65e minuut was het weer raak, toen Florian Jozefzoon een misverstand van FC Eindhoven afstrafte en 3-1 scoorde. Vlak voor tijd bepaalde Pablo Rosario de eindstand op 4-1.
"Ik ben wel geschrokken van de eerste helft", moest PSV-trainer Pascal Jansen na afloop toegeven. "We lieten ons terugdrukken door FC Eindhoven. Daardoor incasseerden we die tegengoal. Gelukkig maakten we op slag van rust nog een doelpunt. Daardoor konden we in de rust nog wat dingen aanpassen. Na rust hebben we de wedstrijd naar ons toe getrokken."
Geen LammersJansen moest zijn topscorer Sam Lammers missen tegen FC Eindhoven. Lammers speelde deze week met PSV Onder 19 een Champions Leaguewedstrijd tegen Bayern München en kon dus niet uitkomen tegen FC Eindhoven. "Ik baal daar niet van. Ik vind het geweldig voor Sam dat hij tegen Bayern München kan spelen. Dat is enorm waardevol voor zijn eigen ontwikkeling."