FC Eindhoven pakt eerste punten in Waalwijk

20 augustus 2016 om 00:11 • Aangepast 21 november 2020 om 08:12
FC Eindhoven heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. In Waalwijk werd RKC in een spannende Brabantse derby met 1-2 verslagen.
Profielfoto van Nanko Boelman
Nanko Boelman

Bij FC Eindhoven mocht de pas aangetrokken Rafael Uiterloo in de basis beginnen, de beoogde nieuweling Leonardo zat op de tribune van het Mandemakers stadion. De oud-Feyenoorder wacht nog op de juiste papieren.
In het eerste kwartier nam RKC het initiatief en kreeg het ook kansen de score te openen. Toch maakte Eindhoven de eerste treffer. Na 33 minuten vertrok Uiterloo op rechts, volgens de scheidsrechter op randje buitenspel. Hij legde breed op Mart Lieder die eenvoudig binnen kon tikken.
Zo was het uitgerekend de voormalige spits van RKC die scoorde. Dat het er verdacht veel op leek dat Uiterloo uit buitenspelpositie vertrok maakte het voor de thuisfans nog zuurder.

Flitsende start tweede helftNa de 0-1 kwam de ploeg van Ricardo Moniz, die ooit profvoetbal speelde bij RKC, tot de rust niet meer in problemen. Na de pauze begonnen beide ploegen met een enorme kans. Lieder verzuimde de 0-2 te maken na een gevaarlijke voorzet en Voskamp raakte namens RKC de lat.  Daarna bleef de thuisploeg druk zetten, maar was Eindhoven via counters ook dreigend.
RKC krijgt deksel op de neusRKC bleef doorgaan, de voor Voskamp ingevallen Moussa Sanoh was een kwartier voor tijd dichtbij. Hij verraste keeper Swinkels met een bekeken krulbal, maar de lat stond een treffer in de weg. Hoe hard de thuisploeg het ook probeerde, het was toch Eindhoven dat weer wist te scoren. Invaller Swinnen bediende Kyle da Silva die de 0-2 binnentikte. Dat RKC in de extra speeltijd nog 1-2 maakte via Pieter Langedijk mocht uiteindelijk niet meer baten

Zo behaalde Ricardo Moniz met Eindhoven zijn eerste overwinning van het seizoen. Eindhoven heeft nu evenveel punten als RKC, beide teams staan na drie wedstrijden op drie punten.