Video

FC Den Bosch klopt FC Oss na wereldgoal Robinson in slotfase

10 september 2016 om 00:05 • Aangepast 21 november 2020 om 07:46
nl
FC Den Bosch heeft vrijdagavond in de Jupiler League de derby van FC Oss gewonnen. Het werd 2-1 voor de ploeg van trainer Wiljan Vloet.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Zonder uitsupporters heeft de derby veel glans verloren. In De Vliert troffen beide Noord-Oost Brabantse ploegen elkaar weer eens in een wedstrijd waar beide ploegen de punten hard nodig hadden om uit de onderste regionen weg te komen.
De eerste helft ging redelijk gelijk op, met de iets betere kansen voor FC Oss. Daarom was het niet helemaal onverdiend dat de Ossenaren met een glimlach de rust ingingen, omdat Istvan Bakx in de 45ste minuut een vrije trap feilloos inschoot.
GelijkmakerNa rust was het vooral FC Den Bosch dat het spel maakte. Op jacht naar de gelijkmaker kwamen er wat mogelijkheden, maar was FC Oss minstens zo dreigend in de counter. Tien minuten voor tijd was er dan toch de gelijkmaker voor FC Den Bosch, nadat Romero Regales een penalty verzilverde.

FC Oss kreeg vervolgens een goede kans via Rick Stuy van den Herik. Maar waar de Ossenaren niet scoorden, lukte het de thuisploeg via Brandon Robinson nog wel om het net te vinden. Drie minuten voor tijd bepaalde hij op schitterende wijze (met een omhaal) de eindstand op 2-1. " Een wereldgoal", aldus de dolgelukkige matchwinner na afloop.

Ronald Koeman jr.Bij FC Oss stond Ronald Koeman in het doel. De zoon van de huidige Everton-trainer had voor het eerst een basisplaats en deed dat verdienstelijk, al leek hij bij de laatste treffer niet helemaal vrijuit te gaan. "Ik zag de bal niet aankomen en had ook niet verwacht dat die speler 'm op deze manier zou nemen" , aldus Koeman junior.
Tot slot nog even FC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet. Eerder deze week werd bekend dat hij op de lijst van kandidaten staat van het CDA bij de komende Tweede Kamer-verkiezingen. Welliswaar als lijstduwer, maar z'n politieke aspiraties zijn serieus.
Wiljan Vloet; Eredivisie of Tweede Kamer?Vandaar de vraag wt eerder gaat gebeuren. FC Den Bosch in de eredivisie of Wiljan Vloet in de tweede kamer. Vloet: " Ha, ha.. Ik denk Den Bosch in de eredivisie. Op dit moment is de focus volledig op FC Den Bosch en doe ik wat op de achtergrond in de politiek. Maar ik heb ambitie en op termijn wil ik daar best naartoe."