Wel kansen, geen goals bij Willem II-Roda JC

27 augustus 2016 om 22:04 • Aangepast 21 november 2020 om 08:03
Na de historische zege in Amsterdam van vorige week ging Willem II zaterdagavond opnieuw voor de winst. De Tilburgers moesten, om drie punten te mogen bijschrijven, thuis winnen van Roda JC. Dat lukte niet.
Profielfoto van Ranselaar Jessica
Ranselaar Jessica

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een gigantisch spanddoek uitgerold. Willem II is 120 jaar oud en daar wilden de fanatieke supporters even bij stilstaan.

Het doek inspireerde Willem II duidelijk. De Tilburgers waren sterker in de beginfase en kregen ook wat kansjes. Na 23 minuten floot de scheidsrechter af. Het was warm in Tilburg en dus was er een officiële drinkpauze. Coaches van beide teams gebruikten deze onderbreking om hun spelers extra aanwijzingen te geven.
Niet spetterendEcht veel goeds bracht de extra pauze niet. De ploegen leverden niet echt veel vuurwerk in de eerste helft. Niet dat Willem II het niet probeerde, maar het was lastig voetballen tegen een zwaar verdedigend Roda.

Hoe anders was het in de tweede helft. Beide clubs begonnen daar sterk aan. Een inzet van Erik Falkenburg werd door Fran Sol van richting veranderd en leidde bijna tot een Tilburgs doelpunt. Het bleek het begin van veel aanvallen en kansen over en weer.
Onafgebroken gezangVlak voor de drinkpauze in de tweede helft zette Willem II Roda steeds verder onder druk. Onder onafgebroken gezang van het thuispubliek creëerden de Tilburgers kans op kans. De Limburgers konden niet anders dan verdedigen. Helaas voor Willem II deed Roda dat prima.
De Limburgse spelers kwamen langzaam maar zeker onder de Tilburgse druk uit. Roda kreeg steeds meer het overwicht. Het was Willem II-keeper Kostas Lamprou, na de eerste twee competitiewedstrijden nog flink bekritiseerd, die zijn team op de been hield tijdens deze wedstrijd. Onder meer door een knappe redding op een kopbal van Tom van Hyfte.
Vlak voor tijd was Roda JC nog een paar keer dicht bij de winnende goal, maar het duel eindigde in 0-0.

Omroep Brabant was bij Willem II-Roda JC en hield een liveblog bij. Lees hier terug hoe het Willem II verging: