NAC Breda - FC Den Bosch eindigt in 0-0, ploegen aan elkaar gewaagd

27 augustus 2016 om 00:10
Het duel tussen NAC en FC Den Bosch in de Jupiler League kende vrijdagavond geen winnaar. In het Rat Verlegh Stadion in Breda bleven beide ploegen steken op 0-0.
Profielfoto van Ronald Sträter

Het duel in Breda begon met twee grote kansen binnen vijf minuten. De eerste was voor FC Den Bosch, NAC-keeper Noppert kon een inzet van Robinson maar net met de vuist wegwerken.
Daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Een vrije trap van Nijholt draaide gevaarlijk in, maar NAC-speler Van Diermen kon er net niet aan.
Aan elkaar gewaagdHet illustreerde de eerste helft qua krachtverdeling, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. NAC had als thuisploeg wat meer aanvallende intenties, maar de Boschenaren stonden hun mannetje en speelden compact en georganiseerd steeds loerend op een uitbraak.
Grote kansen bleven daarom uit, al soleerde vleugelaanvaller Brandon Barker vijf minuten voor tijd nog knap door de Bossche defensie. Zijn schot werd echter gekraakt.
Fel beginNa rust kwam FC Den Bosch fel uit de startblokken. Dat resulteerde in de 51e minuut in een goede kans voor Mario Bilate, maar NAC-keeper Andries Noppert bracht redding.
Het spel golfde vervolgens wat op en neer met als hoogtepunt in de 68e minuut een knap schot van NAC-aanvaller Korte en een even knappe redding van keeper Heemskerk.
SlotoffensiefHet was meteen het begin van het slotoffensief van NAC, de Bredase ploeg voerde de druk op. De Engelsman Brandon Barker, gehuurd van Manchester City, was daardoor onder meer dichtbij een goal.
Er kwamen meer kansen, maar FC Den Bosch hield het hoofd koel. Cyriel Dessers van NAC had nog een uitgelezen kans in blessuretijd, maar dankzij een redding van Heemsekerk bleef het 0-0.
Tevreden"Dat was een lekkere redding", zegt Heemskerk na afloop. "Maar ik denk dat we als team goed de pot dicht hebben gehouden en bij vlagen ook goed hebben gespeeld."
Ook de trainer was zeer tevreden. "We hadden in vier wedstrijden zestien goals tegen", zegt Wiljan Vloet, coach van FC Den Bosch. "We hebben daar over gesproken en zijn wat compacter gaan spelen. Waar ik het meest tevreden over ben, is dat de spelers fantastisch antwoord hebben gegeven."
OntevredenBij NAC was men na afloop ontevreden. Zoals aanvoerder Robbie Haemhouts, de aanvoerder van de Bredase ploeg. "Dit is een zure uitslag voor ons", zo stelt hij. "Ik denk dat we in de laatste fase te slordig waren, we hebben ook weinig echte kansen gehad. We hebben te weinig gedaan met ons balbezit en de mogelijkheden die er lagen."
Verder was bij NAC Jef Stans niet te spreken over zijn wissel in de 59e minuut.