Willem II buigt in blessuretijd voor FC Utrecht, Tilburgers uur lang met tien man

22 oktober 2016 om 23:37
nl
Willem II speelde tegen FC Utrecht zaterdagavond een uur lang met tien man, maar boog pas in blessuretijd voor de bezoekers uit de Domstad. Spits Fran Sol kreeg na een halfuur rood van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer. In de extra tijd maakte de Fransman Sébastien Haller het beslissende doelpunt: 0-1.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Scheidsrechter Wiedemeijer eiste in het eerste kwartier van het levendig begonnen duel de meeste aandacht op. Eerst gaf hij FC Utrecht al dan niet terecht geen strafschop na een overtreding van Freek Heerkens op Yassin Ayoub. Daarna deed hij een stevige ingreep van Rico Strieder op Anouar Kali af met geel, waar rood zeker niet misplaatst zou zijn geweest.
Wiedemeijer greep na een halfuur wel resoluut in. Sol, de Spaanse spits van Willem II, moest met rood van het veld op nadat hij natrapte richting Nacer Barazite.
GevaarlijkerOpvallend genoeg waren de Tilburgers ondanks de numerieke minderheid in het slot van de eerste helft gevaarlijker dan FC Utrecht. Doelpunten leverde dit niet op, want net zoals bij de aanvalsacties van FC Utrecht, ontbrak precisie in de afwerking.
Na de rust was FC Utrecht met een mannetje meer sterker. Echt gevaarlijk waren de in een te laag tempo uitgevoerde aanvallen aanvankelijk niet. Spits Sébastien Haller zat in de tang bij de centrale verdedigers van Willem II en Richairo Zivkovic had zijn avond niet.
Pas in de slotfase kreeg de Utrechtse ploeg wat kansen, maar doelman Kostas Lamprou liet zich niet verschalken. Totdat Haller in blessuretijd toesloeg. Hij bezorgde FC Utrecht zo de eerste uitzege van dit seizoen.