NAC koploper Jupiler League, FC Den Bosch verrast tegen De Graafschap

13 augustus 2016 om 00:36
FC Den Bosch heeft vrijdagavond knap gewonnen van het uit de eredivisie gedegradeerde De Graafschap. In stadion De Vliert werd het 2-1 voor de Bosschenaren. Ook NAC Breda en FC Oss wonnen in de tweede ronde van de Jupiler League. De Bredanaren pakken daarmee, weliswaar op doelsaldo, de koppositie.
Profielfoto van van der Meer Tom
van der Meer Tom

In Den Bosch kwam De Graafschap na een kwartier wel op voorsprong, door een doelpunt van Koolhof. Maar nog voor rust herstelden de blauw-witten het evenwicht, dankzij een rake pingel van Regales. Na rust was het Havar die voor de beslissende 2-1 tekende.
FC Oss verrast Helmond SportDe Brabantse derby tussen FC Oss en Helmond Sport is geëindigd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. In Oss scoorde Bourdouxhe vóór rust voor de Helmonders. El Aissati maakte in de tweede helft gelijk en Boere bracht FC Oss met twee goals in de slotfase de drie punten.
NAC wint in GroesbeekBij Achilles'29 won NAC Breda met 1-2. Smith-Brown zette de geel-zwarten al na een kwartier op voorsprong. Dessers bracht de zekere 0-2 op het bord, na zeventig minuten spelen. Dat Van de Beek nog tegenscoorde, maakte niet meer uit. NAC heeft na twee duels twee doelpunten meer gemaakt dan medekoploper VVV Venlo en mag zich daarom de nummer één van de eerste divisie noemen.
RKC verliest RKC Waalwijk moest een 1-0 nederlaag slikken, uit tegen FC Emmen. Na de overwinning van vorige week was het gevoel goed bij RKC, maar vrijdag viel het juist tegen. Rogier Krohne scoorde in de 57e minuut en daar hadden de Waalwijkers geen atwoord op.
Eindhoven verliest ookFC Eindhoven leed, in Volendam, een nederlaag met dezelfde cijfers. De ploeg van Ricardo Moniz kreeg in de 72e minuut een doelpunt van oer-Volendammer Jack Tuyp om de oren. De Eindhovenaren kregen in de eerste twee duels al vijf treffers te incasseren en staan daarom op doelsaldo op de laatste plaats.
Net niet voor Jong PSVJong PSV liet zich in de laatste minuut van de wedstrijd tegen sc Cambuur verrassen, waardoor het genoegen moest nemen met één punt. Lammers - in de openingsronde ook al trefzeker - had de Eindhovense formatie aan de leiding geholpen, maar dankzij het doelpunt in de 91e minuut, kwamen de Friezen alsnog op gelijke hoogte.