Spits Tom Boere bezorgt FC Oss in slotfase de winst op Helmond Sport (3-1)

13 augustus 2016 om 00:00
De Brabantse derby tussen FC Oss en Helmond Sport is vrijdagavond geëindigd in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg. In Oss scoorde Jason Bourdouxhe voor rust voor de Helmonders. Nassir El Aissati maakte in de tweede helft gelijk en Tom Boere bracht FC Oss met twee goals in de slotfase de drie punten.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

De eerste echte kans van de wedstrijd was in de 17e minuut voor de thuisploeg. Eigenlijk had Dennis Janssen moeten scoren voor FC Oss of anders wel spits Tom Boere in de rebound.
TegenstootDat gebeurde niet en zo kon Helmond Sport bij de tegenstoot een voorsprong pakken. Jason Bourdouxhe schoot van buiten het zestienmetergebied fraai binnen.
FC Oss kreeg daarna nog wat kansjes, maar het bleef tot aan de rust 0-1 voor Helmond Sport.
Gelijkmaker van El AissatiIn de tweede helft kwam de thuisploeg wel langszij. Op zijn verjaardag tekende Nassir El  Aissati in de 63e minuut met een schot van zo'n twintig meter voor de 1-1.
Tom Boere is 'on fire'Daar bleef het niet bij. In 38e minuut kreeg FC Oss namelijk een strafschop die Tom Boere keurig verzilverde. Vlak voor tijd tekende de spits ook nog voor de 3-1. 'Tom Boere is on fire' zongen de fans van FC Oss.
"Ik ben heel erg blij", zegt doelpuntenmaker Boere. "Als spits wil je goals maken en dat is vandaag gelukt. Ik denk dat wij de tweede helft de baas waren en dat het een terechte overwinning is."