Dapper FC Eindhoven weet Brabantse eer niet te redden, bekertoernooi voorbij: 'Toch zijn we trots'

28 oktober 2016 om 00:36 • Aangepast 21 november 2020 om 06:34
FC Eindhoven was de laatste Brabantse hoop in de KNVB Beker. De ploeg van trainer Ricardo Moniz was de laatste club uit de provincie die nog in het Nederlandse bekertoernooi actief was, donderdagavond werd het echter uitgeschakeld door sc Heerenveen. In het Jan Louwers Stadion werd het 1-2.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Eijkhout Fabian

De ploeg uit de Jupiler League begon aan de wedstrijd in een aanvallende opstelling. Na een half uur spelen leek dat geen goede keuze, de thuisploeg keek toen al tegen een 0-2 achterstand aan. Na twintig minuten kwam Heerenveen op voorsprong Stijn Schaars nam een corner kort, Younes Namli wist doelman Ruud Swinkels vervolgens met een zwabberbal te verrassen. Een kleine tien minuten later werd het 0-2 voor de bezoekers. Reza Ghoochannejhad kon vrij bij de tweede paal de bal in het doel koppen.
ZIE OOK: Historisch dieptepunt voor Brabantse clubs, negatieve evenaring van seizoen 1916/1917 Voor de 0-2 wist FC Eindhoven via Rai Vloet en Fries Deschilder gevaarlijk te worden, doelman Erwin Mulder wist echter meerdere keren reddend op te treden. Een paar minuten na de 0-2 lukte hem dat niet. Rai Vloet werd mooi vrij voor de keeper gezet, die reageerde vervolgens niet goed op het schot van Vloet. Mulder raakte de bal nog aan, maar het was niet genoeg om een doelpunt te voorkomen. Jinty Caenepeel was namelijk attent en tikte de bal bij de tweede paal binnen: 1-2.
Na rust was het een open wedstrijd in Eindhoven. Heerenveen kreeg via Arber Zeneli al na vijf minuten de kans om het duel in het slot te gooien, zijn inzet keerde via de paal echter terug in het veld. Daarna was het een duel waarin zowel FC Eindhoven als sc Heerenveen kansen kreeg om te scoren. Een doelpunt viel er echter niet meer, waardoor FC Eindhoven als laatste Brabantse club uitgeschakeld is in de KNVB Beker.

"Ik denk toch dat we trots mogen zijn op onszelf. Die twee goals geven we weg, maar verder speelden we een goede wedstrijd", kijkt aanvoerder Dario van den Buijs van FC Eindhoven terug op de nederlaag. "Hier kunnen we wel mee verder, Heerenveen is ook gewoon echt een goede ploeg."