Video

RKC Waalwijk houdt lang stand tegen NAC maar moet toch onderspit delven

17 september 2016 om 00:00
nl
Op voorhand was RKC Waalwijk-NAC Breda een subtopper in de Jupiler League. NAC, op de zesde plaats, begon met 11 punten aan het zoveelste Brabantse onderonsje. Eén puntje meer dan RKC, dat na enkele zwakke seizoenen nu wel een aardige competitiestart kende en zichzelf in het linkerrijtje nestelde.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

De beginfase was overduidelijk voor NAC, met drie grote kansen in de eerste zes minuten. Het was aan RKC-keeper Williams te danken dat de thuisploeg daarin overeind bleef. Daarna werd de wedstrijd wat evenwichtiger en kreeg RKC ook wat mogenlijkheden. Halverwege de eerste helft leek NAC op voorsprong te komen door een goal van Cyriel Dessers. Scheidsrechter Wiedemeijer wees al naar de middenstip, maar keurde de treffer op advies van de grensrechter toch nog af.
Gelijk bij rustNa 35 minuten was het dan wel raak. El Allouchi zette met een fraai afstandschot NAC op een 0-1 voorsprong. Lang kon NAC daar niet van genieten, want een paar minuten later mocht Pieter Langedijk een penalty nemen na hands van NAC-verdediger Kevin van Diermen. Langedijk faalde niet, waardoor de ruststand 1-1 was.
Meteen ná rust kwam NAC weer op voorsprong. Cyriel Dessers' doelpunt werd nu wél goedgekeurd. Maar weer toonde RKC veerkracht. Na ruim een uur wist good-old Fred Benson RKC weer langszij te brengen. Koelbloedig tikte hij de 2-2 binnen. NAC ging op jacht naar de winnende treffer, maar daarbij was RKC in de counter regelmatig gevaarlijker.
Tot de 87-ste minuut. O'Neill kopte een corner in en dat bleek de genadeklap voor RKC. In blessuretijd werd het zelfs nog 2-4 door Mubarak Adaravioyo.
Nog veel te verbeterenAl met al een terechte overwinning, al erkende NAC-captain Robbie Haemhouts dat zijn ploeg het onnodig spannend had gemaakt. "Het was een pittig potje en we hadden na de 2-1 RKC niet meer in de wedstrijd mogen laten komen. Er valt nog genoeg te verbeteren bij ons."
Punten pakken in HelmondRoel van de Sande van RKC is ondanks de nederlaag blij dat zijn club dit seizoen de weg naar boven weer gevonden heeft. "Al is de nederlaag balen. Dus is het zaak om de volgende wedstrijd weer punten te pakken. We mogen naar Helmond, dus moet het daar maar gebeuren."