Jong PSV wint krankzinnige derby tegen FC Den Bosch: 5-4

8 augustus 2016 om 23:54 • Aangepast 21 november 2020 om 08:25
Jong PSV en FC Den Bosch hebben maandagavond voor een spektakelstuk gezorgd bij hun eerste duel in de Jupiler League. In Eindhoven werd negen keer gescoord, het werd 5-4 voor Jong PSV met vier goals van spits Sam Lammers.
Profielfoto van Ronald Strater
Ronald Strater

Hoewel de eerste grote kansen (met onder andere een bal op de lat) van de wedstrijd voor FC Den Bosch waren, kwam thuisploeg Jong PSV in de 8e minuut op voorsprong. Spits Sam Lammers tikte een rebound binnen na een door keeper Heemskerk geblokt schot van Nikolai Laursen.
Grote kans op 2-0In de 19e minuut kon Jong PSV de score verdubbelen. Keeper Kees Heemskerk stond echter in de weg bij een hele grote mogelijkheid van Philippe Rommens. Pas in de 27e minuut deed FC Den Bosch pas weer serieus van zich gelden. Een afstandschot van Arda Havar ging net over.
Blunder van BiemansEen blunder van Bart Biemans leidde in de 32e minuut de 2-0 in voor Jong PSV. De verdediger leverde eenvoudig in bij Albert Gudmonsson, waarna Sam Lammers op diens aangeven simpel zijn tweede van de avond kon maken. En ook de derde goal, en dus een zuivere hattrick, kwam er voor Lammers. In de 40e minuut verschalkte hij doelman Heemskerk.
Nog ergerHet werd nog erger voor FC Den Bosch, want vlak voor tijd werd Jeremy Fernandes met rood van het veld gestuurd. De vrije trap die Jong PSV naar aanleiding van de overtreding kreeg, werd binnen geschoten door Philippe Rommens: 4-0.
Met tien man wist FC Den Bosch toch nog iets terug te doen. Invaller Azizov prikte op slag van rust de 4-1 binnen. Na twee minuten in de tweede helft kon Den Bosch opnieuw scoren. Ben Santermans tikte kinderlijk eenvoudig een corner binnen, 4-2.
Knotsgek scenarioEn daar bleef het niet bij, het werd zeven minuten later ook 4-3. Scheidsrechter Van Herk had waarschijnlijk wat goed te maken en gaf de Boschenaren een strafschop. Spits Alessio Regales faalde niet. Het was niet het einde van een dan al knotsgek scenario. In de 58e minuut stond er namelijk 4-4 op het scorebord, een kopbal van Bart Biemans.
En nog was het niet over. Na acht goals in een uur voetbal, kwam in de 63e minuut de negende. Sam Lammers maakte zijn vierde van de avond, 5-4. Gekker werd het deze avond niet.

Geen kerelsFC Den Bosch-trainer Wiljan Vloet was na afloop niet blij met de instelling van zijn ploeg. "Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was mega", zegt Vloet. "We wonnen geen enkel duel en maakten heel veel persoonlijke fouten. Maar juist in een wedstrijd tegen Jong PSV moet je kerels zijn. We hebben lengte, we hebben kracht, we hebben alles. Dan moet je dat verdikkeme laten zien. Dat was dramatisch."
"In de tweede helft hebben ze laten zien dat ze het wel in zich hebben. Als ik dat als coach moet motiveren hebben we een probleem."
Topscorer van de Jupiler LeagueWie na afloop natuurlijk wel stond te stralen was Sam Lammers, de spits van PSV. Na één duel is hij topscorer van de Jupiler League. "Ja, het is heel vroeg in het seizoen", glundert Lammers. "Vier goals is een heerlijk begin als spits. Ik ben er trots op en hoop het zo lang mogelijk zo te houden. Een zuivere hattrick moet ik koesteren.".