RKC klopt FC Oss na fenomenale tien minuten

14 oktober 2016 om 23:55 • Aangepast 21 november 2020 om 06:54
RKC Waalwijk heeft de Brabantse derby tegen FC Oss met 2-5 gewonnen. Door de overwinning begint de ploeg van Peter van den Berg voortvarend aan de tweede periode. Oss komt maar niet weg uit de onderste regionen, de ploeg blijft voorlaatste.
Profielfoto van Nanko Boelman
Nanko Boelman

In een bijna helemaal vernieuwd stadion, 25 november is de verbouwing echt klaar, was het voor menigeen nog even zoeken naar de juiste plek. Voor iedereen goed en wel zijn plek had ingenomen was het al 1-0. Istvan Bakx maakte na vier minuten de openingstreffer. In dezelfde minuut kreeg Mathieu een kans op 2-0, maar hij schoot net naast. RKC stelde daar met een kansje voor Johan Voskamp weinig tegenover.
FC Oss heer en meesterOok na de 1-0 was Oss de ploeg de betere ploeg. Van der Venne miste na twintig minuten nog een kans, maar toen Justin Mathieu na ruim een halfuur spelen alleen op de keeper af kon was het alsnog 2-0.  Hij rondde beheerst af in de benedenhoek. De gifbeker voor RKC was daarmee nog niet leeg. Vlak voor rust viel ook nog eens de ervaren aanvaller Fred Benson uit met een blessure. Toch was het op slag van rust Langedijk die uit een voorzet van de ingevallen Jan Verduijn de 2-1 maakte.

RKC kreeg moed door die aansluitingstreffer. Vijf minuten na rust stond het 2-2. Serginho Greene stoomde op en maakte met buitenkantje rechts beheerst af. Doelman Jordy Deckers van FC Oss was kansloos. Toen Johan Voskamp twee minuten later bij de eerste paal ook nog een voorzet binnenkopte was de ommekeer compleet: 2-3.

]KlapOss probeerde het na de drie tegengoals in tien minuten nog wel, maar kreeg in de 68e minuut opnieuw een tegentreffer om de oren. Pieter Langedijk rondde beheerst af. Toen Johan Voskamp een kwartier voor tijd de 2-5 binnenkopte was het voor een deel van de Osse aanhang genoeg geweest, ze verlieten de tribune.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!