Video

FC Den Bosch wint miraculeus van Cambuur: 3-1

14 oktober 2016 om 23:51 • Aangepast 21 november 2020 om 06:54
FC Den Bosch heeft in de strijd om uit de gevarenzone in de Jupiler League te komen met kunst- en vliegwerk drie belangrijke punten gepakt. Tegen Cambuur werd met 3-1 gewonnen in een wedstrijd die vooral de ploeg uit Leewarden gedomineerd werd.
Profielfoto van Paul Post
Paul Post

Het was dan ook een klein wonder dat er in de eerste helft niet gescoord werd. Tegen één kans van FC Den Bosch stonden er een stuk of acht van de Friezen. Maar die werden allen om zeep geholpen, door over of naast te schieten. De ballen die wel de juiste richting hadden werden gekeerd door de uitblinkende FC Den Bosch-keeper Kees Heemskerk. Veelzeggend was de cornerverhouding; 0-10.
De eerste goalNa rust was het beeld hetzelfde, maar leek FC Den Bosch na precies een uur wél te moeten capituleren. Xander Houtkoop zette toen Cambuur op een 0-1 voorsprong.

Cambuur bleef de sterkere ploeg, maar bij een spaarzame aanval van FC Den Bosch was het een kwartier later raak. Ardan Havar scoorde de onverwachte en daarom luid bejubelde gelijkmaker.
Daar bleef het niet bij. Tien minuten voor tijd bracht de net ingevallen Ben Santermans de Bosschenaren zelfs op voorsprong. Een 2-1 voorsprong die vlak voor tijd zelfs nog werd opgevoerd tot 3-1 door Stefano Beltrame. Daar bleef het bij.
Cambuur was beter, Cambuur was sterkerNa afloop was er ook bij FC Den Bosch niemand die vond dat de overwinning terecht was. "Cambuur was beter, Cambuur was sterker. Maar we hebben na de tegentreffer wel veerkracht getoond en dan is dit een lekkere overwinning", aldus doelpuntenmaker Arda Havar. Ook niet toevallig werd keeper Kees Heemskerk uitgeroepen tot Man of the match.
Meer dan welkome winstEen belangrijke overwinning, want veelzeggend was dat er bij FC Den Bosch gedurende de wedstrijd vooral veel interesse was voor de tussenstanden van de onderste ploegen op de ranglijst. In Den Bosch leeft het besef dat degradatie niet uitgesloten is en dat daardoor ploegen als Achilles'29, Jong FC Utrecht en FC Oss serieuze concurrenten zijn. En dan zijn dit drie meer dan welkome punten.