Willem II geeft het weer weg in slotfase: 1-1 tegen FC Groningen

26 januari 2016 om 21:15 • Aangepast 21 november 2020 om 13:07
Willem II heeft een 1-0 voorsprong tegen FC Groningen in de laatste minuut uit handen gegeven. Diep in blessuretijd werd het 1-1.
Profielfoto van van der Meer Christel
van der Meer Christel

De Tilburgers waren de hele wedstrijd beter. FC Groningen kon maar weinig indruk maken. Dat resulteerde dan ook in een terechte 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Dries Wuytens. Hij scoorde op een nogal gelukkige manier na een hoekschop in de slotfase van de eerste helft.
Na rust gingen de Groningers nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar ze werden eigenlijk niet echt gevaarlijk. Willem II bleef het gevaarlijkst van de twee en kreeg ook de meeste en de grootste kansen.

Onverdiende gelijkmakerGroningen-doelman Sergio Padt wist zijn ploeg op de been te houden met een knappe redding in de slotfase. En kort daarna wist Groningen-invaller Hedwiges Maduro alsnog de onverdiende gelijkmaker te scoren.