Zeven FC Den Bosch-supporters zien club gelijkspelen in Helmond: 0-0

13 februari 2016 om 11:17
Wiljan Vloet heeft een puntje overgehouden aan zijn rentree als coach van FC Den Bosch. Bij Helmond Sport bleef het vrijdagavond 0-0.
Profielfoto van Bekker Peter de
Bekker Peter de

Welgeteld zeven supporters van FC Den Bosch hadden de moeite genomen af te reizen naar De Braak. Zij zagen dat de ploeg van Wiljan Vloet de betere was in de eerste helft.
Drie kansenAbdelaziz Khalouta had FC Den Bosch op voorsprong kunnen schieten, maar hij stuitte in de eerste minuut op Helmond Sport-doelman Wouter van der Steen en zijn plaatsbal draaide na twaalf minuten net naast de verkeerde kant van de paal.
Na een halfuur was Khalouta weer dreigend. Hij gaf de bal op een presenteerblaadje aan Slivka Vykintas, maar zijn inzet werd door Kai Heerings voor de lijn gekeerd.
SpelpeilHelmond Sport kwam in de eerste helft niet verder dan een inzet van de bedrijvige Roel van de Sande, die stuitte op FC Den Bosch-keeper Kees Heemskerk.
In de tweede helft viel het spelpeil ver terug. Er werden weinig grote kansen gecreëerd. De beste was voor Yannick Cortie van Helmond Sport. Heemskerk had een katachtige reflex nodig om zijn inzet uit het Bossche doel te ranselen.
'Zo frustrerend'"Weer 0-0, dit is zo frustrerend", verzuchtte FC Den Bosch-middenvelder Niek Vossebelt na afloop. "We hebben genoeg kansen gehad..."
Zijn Helmond Sport-collega Roel van de Sande hield een dubbel gevoel over aan het duel. "Van tevoren teken je niet voor een gelijkspel. Thuis moet je winnen. Maar gezien de wedstrijd denk ik dat dit wel terecht is. Maar we hadden Den Bosch vandaag op zes punten kunnen zetten. Zij strijden net als wij om een ticket voor de play-offs. Zet je hen op zes punten, dan moeten zij twee wedstrijden meer zien te winnen dan wij. Nu blijven zij op drie punten..."