Dessers schiet NAC op de valreep naast FC Volendam

18 mei 2017 om 23:36 • Aangepast 21 november 2020 om 01:08
nl
NAC Breda heeft donderdagavond een goed resultaat behaald tegen FC Volendam. De ploeg van Stijn Vreven speelde met 2-2 gelijk. Spits Cyriel Dessers schoot in de 89e minuut de gelijkmaker binnen.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het eerste kansje van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Stroo kon koppen, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Meteen daarna moest Brondeel handelend optreden op een inzet van Antwi.

ZIE OOK: Anthony Lurling tussen de NAC-fans tijdens wedstrijd tegen FC Volendam

Kansjes NAC
Na het goede begin van FC Volendam nam NAC het initiatief over. De eerste Bredase kans viel te noteren in de 9e minuut. Uit een hoekschop van Garcia knikte Meijers de bal naast. Daarna zeilde een knal van Agyepong over.

Verhulst moest in de 19e minuut aan de bak bij een schot van Verschueren. De fraaie poging van de middenvelder werd door de doelman over de lat getikt. Een minuutje later schoot Korte naast.

NAC bleef kansen creëren. Zeker Agyepong maakte een gretige indruk. Na een mooie passeerbeweging stelde hij Verhulst op de proef, maar de keeper redde bekwaam.

Verdiende voorsprong
Na de thee was de eerste goede mogelijkheid in de 54e minuut voor NAC. Een subtiele pass van Garcia kwam bij Dessers terecht, maar de spits mikte naast.

FC Volendam was kort daarvoor via Meulens dreigend en na de kans van Dessers produceerde Hiltermans aan de andere kant een rollertje. Brondeel kon simpel oppakken.

Na een uur spelen kwam NAC verdiend op voorsprong. Agyepong kopte een voorzet van Korte tegen de touwen.

Fraaie tegentreffer
Lang kon NAC niet van de voorsprong genieten. Van Son stond bij FC Volendam koud in het veld toen hij op de rand van het strafschopgebied de bal in de kruising schoot.

Wachten op privacy instellingen...

Na de domper voor NAC was Dessers twee keer gevaarlijk. De eerste keer had de spits te veel tijd nodig in het strafschopgebied, de tweede keer voorkwam doelman Verhulst een treffer door eerder bij de bal te zijn dan de spits.

In de 85e minuut kwam FC Volendam op voorsprong. Opnieuw was het een invaller en opnieuw een schitterend doelpunt. Runderkamp nam aan en knalde raak in de verre hoek.

Hands
De fraaie treffers leken NAC de das om te doen, maar Dessers schoot de Bredase ploeg in de 89e minuut weer naast FC Volendam. Hij maakte daarbij hands, maar dat ontging de scheidsrechter.

Zondag staan beide ploegen weer tegenover elkaar. De wedstrijd in Breda begint om halfdrie.