Mathieu van der Poel wint in Ronde van België, eerste profzege Timo Roosen

25 mei 2017 om 19:29
nl
Mathieu van der Poel heeft donderdag laten zien dat hij meer is dan een veldrijder. De renner van Beobank-Corendon won in een sprint van een groep van twaalf de tweede etappe van de Baloise Ronde van België.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Van der Poel kwam als eerste over de finish, voor nummer twee Philippe Gilbert en collega-veldrijder Wout van Aert. De groep van twaalf ging op zo'n 25 kilometer van de meet in de aanval. In de slotkilometer kwam het peloton nog ver terug, maar het was niet genoeg om Van der Poel van de zege af te houden.
WB Mountainbike
Van der Poel werd afgelopen weekend nog achtste in de wereldbeker mountainbike in Nové Mesto, komend weekend staaat hij aan de start van de volgende wereldbekerwedstrijd in Albstadt. Hij zal de Ronde van België daarom ook voortijdig verlaten.

Eerste profzege Roosen
Goirlenaar Timo Roosen heeft donderdag de tweede etappe van de Tour des Fjords in Noorwegen op zijn naam geschreven. Voor de 24-jarige wielrenner van LottoNL-Jumbo is het de eerste zege bij de profs.

Roosen, die bezig is aan zijn derde jaar bij LottoNL-Jumbo, bleef in de slotfase van de rit van Gulen naar Norheimsund over 185 kilometer uit de greep van een groep van vijftien wielrenners met daarin de Belgische klassementsleider Dries van Gestel. De Nederlander staat na de zege tweede in het klassement, op 24 seconden van Van Gestel.