Video

PSV wint boeiende en vermakelijke wedstrijd van AZ

12 augustus 2017 om 20:09 • Aangepast 20 november 2020 om 22:56
Na twee nederlagen in de Europa League heeft PSV zaterdagavond de eredivisie geopend met een 3-2 zege op AZ. In een boeiend duel trok PSV, met steun van het publiek, de zege over de streep. Hirving Lozano was bij zijn debuut in de Nederlandse competitie de smaakmaker.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

In de eerste helft hoefden de kijkers van het duel zich geen moment te vervelen. Beide clubs zochten de aanval en er waren - mede door fouten achterin - veel kansen. Alireza Jahanbakhsh was al snel dicht bij de openingstreffer, Jeroen Zoet weet zijn inzet echter stijlvol uit het doel te tikken.

Na iets meer dan een kwartier was hij het antwoord schuldig op een schot van Dabney dos Santos. De aanvallend ingestelde middenvelder kwam als invaller in het veld voor Calvin Stengs, het talent dat al na een paar minuten geblesseerd per brancard het veld verliet.

Smaakmaker Lozano
Hirving Lozano maakte na iets meer dan een half uur spelen de gelijkmaker. Voor de 0-1 was hij al dicht bij een treffer. Bij toeval kwam de bal voor de voeten van de Mexicaan, van een paar meter van het doel van AZ schoot hij naast. De gelijkmaker was fraai. Hij dribbelde naar binnen en schoot in de korte hoek raak. Na de 1-1 kreeg de smaakmaker nog twee grote kansen, bij zijn eerste inzet werd de bal net voor het doel op wonderbaarlijke wijze weggewerkt en bij de tweede poging raakte hij de lat.

PSV kwam kort voor rust nog goed weg. Jahanbakhsh schoot van afstand op het PSV-doel, hij raakte de paal. Joshua Brenet zag dat vanaf de zijlijn. Na een half uur spelen werd hij gewisseld door trainer Phillip Cocu, Kenneth Paal kwam in het veld voor hem.

Al snel in de tweede helft kwam PSV op voorsprong. Gastón Pereiro tikte de bal na een paar minuten links langs Svensson, terwijl hij er zelf aan de rechterkant voorbij ging. Het schot ging vervolgens onder AZ-goalie Bizot door. Een kwartier voor tijd leek Marco van Ginkel de wedstrijd in het slot te gooien, de aanvoerder maakte vanuit de rebound de 3-1.

Een paar minuten later kwam AZ toch weer terug in de wedstrijd. Een makkelijk gegeven strafschop werd benut door Wout Weghorst. In de slotfase wist PSV, gesteund door het publiek, de zege over de streep te trekken.