Operatie Eredivisie geslaagd! NAC promoveert na dubbele zege op NEC

29 mei 2017 om 08:44
NAC is na twee seizoenen in de Jupiler League terug in de eredivisie. De club uit Breda won zondagmiddag met 1-4 van NEC, na de eerdere zege in eigen huis genoeg voor promotie naar het hoogste niveau. Cyriel Dessers scoorde drie keer, Giovanni Korte maakte de andere NAC-goal.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Fabian Eijkhout

Voor de wedstrijd was er nog wel wat twijfel. De 1-0 winst was fijn, maar NEC was in Breda de sterkere ploeg geweest. Bij rust was de twijfel nog niet weg. Met dank aan de videoscheidsrechter vielen er twee doelpunten uit een strafschop, voor beide clubs één.

Arbiter Kevin Blom zag niet dat Lorenzo Burnet in de openingsfase Giovanni Korte vastpakte. Op advies van zijn videoman wees hij alsnog naar de strafschopstip. Het ontging Blom na 32 minuten ook hoe verdediger Bart Meijers van NAC zijn tegenstander Taiwo Awoniyi vloerde. Wederom floot hij voor een strafschop nadat hij een seintje van de videoscheidsrechter had gekregen. Dessers benutte de strafschop voor NAC,  Gregor Breinburg schoot raak voor NEC.

Blom gaf Mohamed Rayhi in de tweede helft rood na een zware overtreding op Arno Verschueren, die kaart trok hijnadat hij door de video-arbiter was ingelicht. Naast de rode kaart viel er in de tweede helft nog veel goed uit voor NAC. Dessers maakte nog twee doelpunten en ook Giovanni Korte scoorde. Met de 1-4 overwinning was de promotie een feit. NAC is terug in de eredivisie.

Omroep Brabant hield een liveblog bij tijdens en na de wedstrijd. Lees de liveblog hieronder terug: