NAC Breda wint kraker van Roda JC en is stap dichter bij handhaving eredivisie: Tighadouini scoort

28 mei 2015 om 23:54 • Aangepast 21 november 2020 om 18:10
NAC Breda heeft zondag op eigen veld aan een gelijkspel genoeg om het eredivisieschap te prolongeren. De Bredanaars wonnen donderdagavond het eerste van twee duels met Roda JC Kerkrade in de finales van de playoffs om promotie/degradatie met 1-0. De ploeg van coach Robert Maaskant dankte de zege aan een treffer van Adnane Tighadouini in de 21e minuut.
Profielfoto van

De wedstrijd Roda JC - NAC Breda begon donderdagavond een kwartier later dan gepland vanwege files op de snelweg. Hierdoor konden niet alle supporters van NAC op tijd in het stadion zijn.

NAC komt verrassend op voorsprongIn het levendige duel was de eerste kans voor de thuisploeg. Marc Höcher schoot in het zijnet, vrijgekomen aan de linkerkant van het strafschopgebied.
NAC schrok er niet van. Na tien minuten had Guyon Fernandez zijn ploeg zelfs aan de leiding moeten brengen. De aanvaller, na een mislukte tweede seizoenshelft plots op dreef in de nacompetitie, kon de voorzet van Tighadouini net niet aanraken. Even later schoot Mats Seuntjens ook nog op de paal.
Belangrijke uitdoelpuntNAC-doelman Jelle ten Rouwelaar redde aan de andere kant op een inzet van Mitchel Paulissen en zag vervolgens hoe Tighadouini op aangeven van Divine Naah de 1-0 binnenschoot. NAC had het belangrijke uitdoelpunt binnen en nam gas terug.
De thuisploeg drong wat aan, maar veel kansen leverde het tot de rust niet op. Roda kwam zelfs goed weg toen Tighadouini kort voor rust te hoog schoot.

NAC ontsnapt keer op keer Na rust beperkten de Bredanaars zich toch vooral tot het vasthouden van de voorsprong. Maaskant bracht met Joeri de Kamps voor Naah iets meer zekerheid in.
De Bredanaars leunden achterover maar boden daardoor, net als een week eerder in Venlo tegen VVV, de tegenstander wel de gelegenheid kansen te creëren. Anco Jansen miste van dichtbij. Een schot van Paulissen ging voorlangs.

Met het inbrengen van Gill Swerts voor Demy de Zeeuw was duidelijk dat NAC de aanvallende intenties, voor zover die er nog waren, helemaal liet varen. De Zeeuw was ook helemaal leeg. Roda vond ondanks aandringen geen gat in de Bredase muur.

'Wij mogen echt niet degraderen'Demy de Zeeuw was duidelijk opgelucht na de wedstrijd. "Vooral in de tweede helft was het lange tijd billenknijpen. Maar dat maakt niet uit want we hebben gewonnen. Vooral dat uitdoelpunt is heel belangrijk, zij moeten nu komen en ik ben er van overtuigd dat wij zondag weer een goal maken."
Ook Adnane Tighadouini was niet te spreken over de tweede helft. "We komen natuurlijk wel goed weg. Het was heel slecht van onze kant, maar het resultaat is prima. Ik hoop en denk niet dat we dit nog uit handen gaan geven. We weten allemaal wat we moeten doen en wat dit betekent voor de club. Wij mogen echt niet degraderen."
Liveblog Omroep Brabant hield een liveblog bij van de wedstrijd. Deze kan je hier terugkijken in een groot scherm.