Video

SPM Shoeters naar 3-0 in finaleserie: nog één overwinning nodig voor titel

24 mei 2015 om 00:12
nl
De basketballers van SPM Shoeters hebben ook de derde wedstrijd in de play-offs om de landstitel gewonnen. Tegen Donar uit Groningen werd het 80-72. Gesteund door een 2-0 voorsprong én een stijf uitverkochte Maaspoort, begon Den Bosch aan de derde finalewedstrijd van de play-offs om de landstitel. De Shoeters speelden dan ook met veel vertrouwen en hadden na zeven minuten een voorsprong van tien punten: 14-4. Die marge wisten de Bosschenaren vast te houden tot het einde van het eerste kwart: 20-10.
Geschreven door

Aan het begin van het vierde kwart begon Donar sterk en slonk de voorsprong van de thuisploeg binnen een minuut tot vijf punten. Waarmee een spannende slotfase aanstaande leek. Gelukkig voor SPM Shoeters was daar Arvin Slagter, de voormalig Donarspeler scoorde zes punten op rij en zorgde zo weer voor wat meer lucht.
Knokken om voorsprong te behoudenDaarna moest Den Bosch knokken om de voorsprong te behouden, maar Slagter en Johnson hielpen de ploeg met rebounds en scores telkens weer aan een ruime marge.
Slagter hierover: “we hebben geknokt en het met zijn allen gedaan. Dit keer ben ik het, volgende keer is het iemand anders. Dat is onze kracht.” Slagter eindigde de wedstrijd als topscorer met twintig punten. Uiteindelijk trok SPM Shoeters de overwinning over de streep: 80-72.
TitelDoor deze zege heeft Den Bosch nog maar één zege nodig om de titel te pakken. De eerstvolgende kans om dat te doen is dinsdag. Coach Sam Jones waakt voor verslapping. “Ik ga de spelers voor houden dat we vorig jaar ook drie wedstrijden hebben gewonnen in de finale, maar we hadden toen uiteindelijk niks. Dus we moeten gefocust blijven en het afmaken. Liefst zo snel mogelijk.”
Arvin Slagter maakt ook het publiek een compliment. “De steun van het publiek is geweldig, we zijn blij dat het vandaag zo vol zat. We kijken uit naar de steun van het publiek aanstaande dinsdag in Groningen.”